Introductie FreePBX 16

28 oktober 2022

Vanaf vandaag zullen wij nieuwe FreePBX bestellingen installeren met de laatste versie 16 van deze telefooncentrale software.

Op versie 16 zal standaard ook de nieuwe sip software draaien, namelijk pjsip. Dit heeft de volgende voordelen:

– Het wordt mogelijk om meerdere apparaten op dezelfde extensie te registreren. Een IP telefoon en een softphone kunnen dus gekoppeld zijn aan dezelfde extensie en rinkelen tegelijkertijd als het interne nummer wordt gebeld.

– WebRTC is eenvoudiger in te stellen in FreePBX 16. WebRTC (www.webrtc.org) geeft de mogelijkheid om gesprekken op te zetten met een softphone in een webbrowser. In Google Chrome kan bijvoorbeeld de Callbee Phone extensie gebruikt worden. Ook in de User Control Panel (UCP) van FreePBX is het hiermee mogelijk om te bellen via de webbrowser.

– Odoo (www.odoo.com), voorheen OpenERP, is een suite van open source zakelijke apps voor CRM, e-commerce, boekhouding, inventaris, kassasysteem en projectbeheer. Odoo heeft een gratis Voip module waarmee bijvoorbeeld de gegevens van een bellende klant direct op het scherm verschijnen. Omdat deze module ook gebruik maakt van WebRTC, kan FreePBX 16 ingezet worden om uw telefonie te integreren met Odoo.

Als u vragen heeft over de mogelijkheden van FreePBX 16, dan kunt u ons mailen of bellen op 010-8200010.

Integreer eenvoudig uw telefonie met Odoo